Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70-åringen som saknades efter båtolycka påträffad

Den person som befaras ha drunknat vid torsdagens olycka mellan Sollerön och Gesunda 70-årige Sven Erik "Vesslan" Karlsson från Gesunda, hittades död vid tiotiden på söndagen.

Annons

Efter att anhöriga haft hjälp av många frivilliga med båtar att söka efter 70-åringen under helgen kom ett första spår efter den försvunne på lördagskvällen.

Enligt en av de anhöriga hade det inkommit tips om en person med två hundar, som kunde användas i sökandet.

– Vi ringde till den personen och under lördagen kom de till platsen. Hundarna sattes i båtar och fördes till området kring den befarade olycksplatsen. Båda hundarna reagerade över något under vattenytan på samma plats, berättar den anhörige.

Bojar sattes ut på platsen därefter gick de anhöriga ut med ett ekolod.

– Den indikerade på ett misstänkt föremål på det stället där hundarna markerat.

Vid niotiden på morgonen gick räddningstjänstens dykare ut till den aktuella platsen och där påträffades den försvunne 70-åringen död.

Anhöriga vill passa på att tacka för den stora uppslutning av frivilliga som hjälpt till i sökandet som nu fått ett avslut

Det var i torsdags som Gesundabon, en van sjömänniska gav sig iväg i en båt för att plocka svamp på en av holmarna. Ganska omgående, efter att olyckan inträffat, observerades att ingen fanns kvar i båten. Eftersökningar sattes in omedelbart i området

Annons