Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 hushåll utan värme i centrala Mora

/
  • 500 kunder i Mora är drabbade av värmeavbrott under söndagen sedan en vattenläcka inträffat i en fjärrvärmeledning vid bussterminalen i centrala Mora. Felet beräknas vara reparerat klockan 21.00 på söndag kväll.

Klockan nio på söndagsmorgonen stängdes värmen av för 500 hushåll och kunder i centrala Mora. Anledningen är ett läckage på en huvudledning i fjärrvärmenätet på Moragatan vid bussterminalen i centrala Mora.

Annons

Det var vid lunchtid på lördagen som läckan upptäcktes i fjärrvärmenätet.

– Vad som orsakade läckan har jag inga uppgifter om, säger Jonas Andrén på elleverantören E-on:s presstjänst.

Enligt information på E-on.s hemsida är det 500 kunder som drabbas av avbrottet.

Vissa kunder får begränsad tillgång till varmvatten och fjärrvärme och vissa hushåll blir helt utan värme och varmvatten.

Jonas Andrén uppger att planeringen är att läckan ska vara åtgärdad till klockan 16 söndag eftermiddag.

– Men reprationsarbetet är komplicerat. Först måste huvudledningen tömmas på vatten. Sedan repareras skadan. Därefter fylls vatten på i huvudledningen igen.

Därför kan det bli några timmars fördröjning innan kunderna märker att värmen stiger i bostäderna igen. Enligt E-on:s hemsida kan det dröja till klockan 21.00 på söndagskvällen innan läget är helt normalt igen.

Ledningarna i området är från 70-talet. Enligt personal på platsen går det inte direkt att klarlägga orsaken till läckan.

Busstrafiken i Mora störs av begränsad framkomlighet under reprationsarbetet där infarten till bussterminalen är spärrad och bussarna måste köra in vid utfarten från terminalen. Enligt E-on:s personal på plats ska bussarna backa och vända när de angör bussterminalen och tar upp passagerare.

Jonas Andrén poängterar att E-on valde att genomföra arbetet redan under söndagen med tanke på att busstrafik och övrig trafik i centrala Mora inte är lika intensiv som under en vardag.

Mer läsning

Annons