Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 miljoner till båthamn och ny bro

/
  • Snabbare väg. Till vänster om kyrkan kommer den nya bron att anläggas över Hemulån och ansluta med den väg på vilken Hans-Olof Bogren och Birgitta Pettersson för tillfället gjort halt.

Annons

Båthamnen, som kommer att kompletteras med ytterligare bryggor, kommer att erbjuda minst 20 båtplatser och efter muddringsarbeten är fridjupet in till hamnen två meter.

I närheten av hamnen ordnas 16 husvagnsplatser modell "premium". Från hamnen blir anläggs en strandpromenad med belysning och antalet ljuspunkter utökas för övrigt på flera platser i hamnområdet som tidigare var en förbuskad del av campingplatsen, men nu får e rejäl ansiktslyftning.

Några stenkast härifrån kommer bron att byggas, den nya förbindelseleden från Mora centrum till Prästholmens anläggningar. Det blir ett permanent brobygge liksom det över Hemulån.

Härutöver kommer parkeringsplatserna att utökas för hockeypubliken i FM Mattsson arena.

Det är bara drygt fyra månader att vinka på innan allt detta ska vara klart, därtill en semestermånad insprängd under perioden, men Pettersson och Bogren säger att entreprenörerna vet förutsättningarna och de är lugna över att tidsplanen kommer att hålla.

Frozen Tracks drivs som ett separat projekt, men det övriga här satsningarna kostar alltså 14 miljoner kronor att tillskapa. Då har Mora kommun satsat 5 miljoner, Moraparken 4, Region Dalarna 2 och resterande 3 miljoner kronor kommer från EU:s strukturfond mål 2.

Mer läsning

Annons