Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-åring misshandlades på Noretskolan

Annons

Till polisen uppgav 14-åringen att han vid 13-tiden på torsdagen utsatts för misshandel av en äldre skolelev på Noretskolan. Bland annat sade 14-åringen att han fått ta emot slag mot huvudet samt att den äldre eleven även försökt att skalla 14-åringen.

Den äldre skoleleven är tidigare känd av polisen och har figurerat i liknande sammanhang tidigare. Torsdagens händelse om misstänkt misshandel läggs på den förundersökning, som en åklagare redan har inlett mot den äldre skoleleven för tidigare misstankar om brott.

Enligt Moras skolchef, Tord Karlsson, ligger de tidigare brottsliga misstankarna mot den äldre skoleleven på händelser som skett utanför skoltid.

Efter den misstänkta misshandeln i torsdags har skolledningen reagerat snabbt.- Eleven är avstängd från skolundervisningen fram till påsklovet. Vi har vidtagit flera andra åtgärder kring eleven för att undvika att liknande händelser inträffar igen. Vilka åtgärder kan jag inte gå in på, säger Tord Karlsson.

Han uppger att det alltid funnits och kommer alltid att finnas någon eller några elever, som har svårt att anpassa sig och att olika typer av problem kan uppstå.- Inom skolan försöker vi att efter bästa förmåga att lösa uppstående problem. I vissa fall får vi ta hjälp av den sociala förvaltningen.

Tord Karlsson poängterar att ifall det uppstår allvarligare ärenden på skoltid, som ligger inom normen för allmänt åtal, så polisanmäls det som inträffat.

Mer läsning

Annons