Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora värvar från Leksand

De senaste månaderna har Mora kommun anställt fem nya chefer. Nu konstaterar kommunstyrelsen att behovet av att anställa nya chefer i kommunen kommer att öka de närmaste åren, samt att konkurrensen om chefsämnena ökar.

Kommunstyrelsen beslutade vid tisdagens sammanträde att göra en särskild satsning på strategisk och systematisk chefsförsörjning inom socialförvaltningen.

Nye kommundirektören Peter Karlsson, som gjorde sin första arbetsdag i måndags, fick uppdraget att påbörja satsningen.

Bland de fem chefer som nyligen anställts finns äldreomsorgschefen Linda Gref, och socialchefen Anders Ludvigson. Övriga nyrekryterade är Peter Karlsson, socialchefen Anders Ludvigson, som "värvats" från Leksand, stadsbyggnadschef Tommy Ek, samt ekonomichef Mikael Fändrik, också han från Leksand och det kommunala bolaget Dala vatten och avfall där han jobbar med ekonomi och administration.

Mikael Fändrik, är den senast rekryterade chefen. Han har under drygt tio år arbetat som ekonomichef i olika bolag. Mikael Fändrik och Anders Ludvigsson kommer att börja sina nya jobb i Mora 5 november.

Personalchefen Kristina Magnusson konstaterar i en tjänsteskrivelse att undersökningar om yngre generationers värderingar visar att ledarskap inte längre ses som en naturlig karriärväg och att "man inte är särskilt angelägen att ta på sig det ansvar ett chefsuppdrag innebär".

Kommunalrådet Bengt-Åke Rehn (S) säger att Mora kommun ska bli en attraktiv arbetsplats.

– Vi riskerar att bli en genomgångskommun om vi inte jobbar för det.