Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora tog femte raka

Det blev till sist Mora som fick jubla när den första ronden av Slaget om Siljan avgjordes.
Matchen slutade 3-1 till hemmalaget.
Efter en jämn och tuff kamp drog hemmalaget det längsta strået och inkasserade därmed sin femte raka seger mot Leksand.
Osannolik matchhjälte blev Dion Knelsen som för bara en vecka sedan knockades medvetslös i premiärmatchen mot Malmö.
– Det är otroligt! Jag är så stolt över grabbarna i laget, säger Dion ödmjukt efter skalpen.

Den första ronden i Slaget om Siljan blev precis så tuff och jämn som många på förhand förutspått.

Tempostark och underhållande, men ganska ofta småslarvig, hockey presterades av båda lagen, som i den första perioden turades om att skapa halvchanser.

Dock utan framgång, och det skulle dröja ända till 12 spelade minuter av den andra perioden innan nollan spräcktes av Leksand.

Ken Andre Olimb snappade upp en passning från Tommy Enström i powerplay och krutade in ledningspucken bakom en skymd Daniel Hansen.

LIF-glädjen blev dock inte långvarig.

Backen Mattias Timander drog bara 20 sekunder senare på sig en utvisning, något det bara tog fyra sekunder för Mora att utnyttja.

Jens Jakobs vann tekningen i anfallszon, varpå Robin Gartner kunde kliva fram i banan och placera in ett hårt handledsskott bakom en chanslös Erik Hanses.

Inför den sista akten var det med andra ord helt öppet – både spel- och resultatmässigt, även om det i den andra perioden var ett visst övertag för Leksand.

Det matchavgörande målet kom efter drygt åtta minuter av den tredje perioden.

Dion Knelsen rånade Pelle Prestberg på pucken i anfallszon och la in ett chansskott i trafiken framför Hanses.

Sekunden senare bröt galna glädjescener ut i FM Mattsson Arena då det visade sig att pucken letade sig ända in i nät.

– Det gick så snabbt. Jag slängde bara in den framför mål och Viksten (Daniel) screenade så bra att målvakten inte såg den. Jag är så glad att den gick in, men det var inget jag räknade med alls, jublar en nöjd Dion direkt efter matchen.

Med 40 sekunder kvar spikade sedan Kim Nabb slutresultatet till 3–1 med sitt långskott från egen zon in i ett tomt Leksandsmål.

– Jag gjorde kanske inte min bästa match i dag, men jag är så stolt över grabbarna i laget. Alla spelade verkligen så bra, och de är verkligen värda den här segern, säger den matchvinnaren Dion Knelsen.