Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora sjunde bästa idrottskommunen

När SVT tidigare i år hade sin omröstning platsade inte Mora bland landets 25 bästa idrottskommuner.
Men när tidningen "Sport & Affärer" gör sin ranking placerar de Mora på sjunde plats.

Mora befäster sin plats som Dalarnas idrottskommun nummer ett. Tidningen "Sport & Affärer" har rankat 30 kommuner och placerar Mora som sjua, vilket faktiskt är två placeringar sämre än i fjol, då Mora hamnade bland topp fem.

De senaste åren har Mora kommun kommit på platserna nio, sex, fem och i år plats sju bland Sveriges 290 kommuner.

Näst bästa Dalakommun, Falun, placerar sig på elfte plats.

Motiveringen till årets sjundeplats lyder:

"Bedöms som en etteventskommun – Vasaloppet. Har dock en lång tradition av både lagidrott, men kanske ännu mer av individuella elitidrottare, främst inom vintersporterna. Har kontinuerlig utvecklat Vasaloppskonceptet till ett åretruntevenemang med idag nästan 80 000 deltagare, exkluderande anhöriga som följer med och som konsumerar inom regionens besöksnäring. Idag genomförs nio olika vinterevenemang och fyra sommarevenemang. Organisationen arbetar aktivt för att få deltagare i något av evenemangen att komma till regionen i förväg för olika träningsaktiviteter. Själva Vasaloppet är Sveriges mest medieexponerade vinterevenemang. Den turistekonomiska omsättningen överstiger 200 Mkr per år. Har en mycket professionell medieorganisation."