Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora mäktade inte med Oskarshamns defensiv – förlorade med 3–0

Mora kom till spel med två raka segrar inför mötet mot Oskarshamn.
Men det blev ingen tredje raka vinst.
Hemmalaget kunde ta en rättvis seger med 3-0.

Ett kompakt försvarsspel och ett hundraprocentigt powerplay blev smålänningarnas segervapen denna kväll.

Oskarshamn är ett av Hockeyallsvenskans målsnålaste lag, både när det gäller att producera framåt och insläppta. Mot Mora tog det tog mindre än tre minuter innan hemmalaget kunde spräcka nollan.

MIK har fått kritik efter att i flera matcher bjudit motståndaren på mål och Oskarshamns 1-0 får nog också hamna på det kontot. Efter lite väl slappt spel i egen zon, fick Robin Söderqvist fritt fram till höger om Mattias Pettersson, som efter sin fina insats mot Pantern fick nytt förtroende, men Söderqvists avslut kunde han inte stoppa.

MIK vann skotten första 20 (9-6), men hade svårt att skapa de riktigt heta lägena. Oskarshamn hade mest puck och det farligaste chanserna.

Det var inte direkt någon sprakande första period och det mest dramatiska var annars när duktige IKO-målvakten Erik Källgren råkade få Alexander Hilmersons (som åkte på en knuff i ögonblicket innan) klubba innanför masken. Källgren lämnade blödande arenan och ersattes av Wictor Ragnewall.

IKO:s reservmålvakt fick fortsätta vakta kassen i andra perioden, men Mora förmådde inte sätta Ragnewall under någon större press. Gästerna hade väldigt svårt att komma igenom Oskarshamns kompakta försvar.

En annars tillknäppt period, öppnades upp i slutet och då skapade MIK några farligheter, men mittakten förblev mållös.Och MIK lyckades inte heller få till något mål heller i tredje, trots att man totalt hade tre numerära överlägen.

Oskarshamn fick ett enda och det gjorde hemmalaget 2-0 på 5.37 in i tredje. Mattias Pettersson var på skottet från blå, men fick sedan retfullt se pucken glida in i mål.

I samband med målet skadades backen Patrik Eklund, som fick hjälpas av isen.Gästerna spelade lite mer desperat i slutet och skapade en del farliga lägen, men det gick inte att överlista reservmålvakten Ragnewall.

I stället kunde hemmalaget sätta sista spiken fram till 3-0 i öppen kasse.En två matcher lång segersvit tog slut nere i Småland. På fredag har Mora chans till revansch mot ett annat Smålandslag, då Tingsryd gästar Smidjegrav Arena.

Oskarshamn–Mora 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (2.46) Robin Söderqvist(Filip Engsundh)

Tredje perioden: 2–0 (45.37) Jonas Liwing(Victor Löfstedt, Simon Norberg), 3–0 (59.56) Nicholas Deschamps(Anders Poulsen)

Skott: 19–23 (6–9, 7–6, 6–8)

Utvisningar: IKO: 3 x 2, MIK: 1 x 2

Domare: Patric Bjälkander

Publik: 2071