Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora letar efter Golubevs ersättare

Mora IK väntar inte längre.
Nu går klubben vidare och letar aktivt efter Denis Golubevs ersättare.
– Vi ska titta på vad marknaden har att erbjuda, säger Johan Sares, ansvarig i sportkommittén.

Annons

Sommarens stora transfersåpa verkar mer eller mindre ha nått sitt slut.

DT-sporten kan avslöja att Mora IK:s lagledning bestämde sig efter matchen mot Västerås på onsdagskvällen för att leta efter alternativ till ryske JVM-stjärnan Denis Golubev.

– Vi har haft en diskussion och kommer inte att lägga något mer fokus på det här eller vänta längre. Jag kommer inte ringa till Ryssland varje dag för att kolla hur det går för honom, utan lägga mer energi på att hitta en spelartyp som kan vara med och bära Mora IK kommande säsong, säger Johan Sares.

Han betonar dock:

– Skulle vi få besked om att Golubev kommer till oss och vi har en icke EU-plats öppen, så är han välkommen.

– Men när han kommit med så långt i deras lagbygge och gör poäng i träningsmatcherna, är jag inte dummare än att jag förstår att det kan bli bökigt. Jättekul för killen, men inget som varken Leif Nilsson eller deras manager räknade med när vi pratade om det här i maj, fortsätter Sares.

Agenten Leif Nilsson erkände slarv i DT-sporten förra veckan och tog på sig skulden för soppan.

– Om det sagts att det var till 99,99 procent klart, så skulle jag aldrig ha gått ut med det. Vi fick klartecken om att det var helt hundra, men kommer han inte så har man blivit lite fintad om man säger så, säger Johan Sares.

Var du för naiv?

– Kanske är jag naiv, men jag tror på människan och det den säger tills motsatsen bevisas. I det här fallet har jag aldrig tvivlat på att info som jag fått från Leif inte stämt. Men nu har vi kommit till en ände och vi kan inte skjuta på det vecka efter vecka och bli lovade besked då och då. Till slut växte det fram att vi inte var med i leken på samma sätt längre.

Har ni blivit avskräckta från att handla i Ryssland?

– Nej, det tycker jag inte. Man lär sig varje dag kan man säga och ska man titta tillbaka, så visst har man lärt sig mycket av det här inför framtiden.

Hur långt har ni kommit i arbetet med att hitta en annan spelare?

– Vi har tittat hela tiden, man är alltid nyfiken på vad som finns. Det finns krokar utlagda, men vi känner ingen hets.

Frigörs det några pengar om inte Golubev kommer?

– Jag vill nästan inte svara på det, men vi har utrymme i budgeten för att hitta en spelare som kan hjälpa oss kommande säsong. Tränarna har en tydligare bild av vad vi saknar än vad vi hade i somras, så vi vet vilken typ av spelare som vi ska sätta spjutet i, säger Johan Sares.