Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora lånar ut norske forwarden till SHL-konkurrenten Djurgården

Michael Haga lämnar Mora för ett kort tag.
Under söndagen lånades han ut till Djurgården.
Ett lån som sträcker sig över de tre kommande matcherna.

Tidigare under säsongen har Marcus Fagerudd lämnat Djurgården för spel i Mora på lån.

Nu är det dags för Mora att låna ut en spelare till Djurgården.

Under söndagen meddelade klubben nämligen att de lånar ut forwarden Michael Haga till Stockholmslaget under de tre kommande matcherna.

Den 25-årige norrmannen har inte riktigt fått det att lossna i Mora den här säsongen och har på 21 matcher noterats för 1 mål och 4 assist.

Det här är inte första gången Haga lånas ut till Djurgården. Under säsongen 2015–16 gjorde han en poänglös SHL-match för klubben på lån från Almtuna.

– Michael är en spelskicklig center och duktig skridskoåkare som gillar att driva spelet. Vi tycker att hans spelstil passar bra in med den hockey vi vill spela och eftersom vi inte vet hur länge Ante blir borta pga sin hjärnskakning och i och med att Markus Davidsson spelar i JVM även kommande vecka så kände vi ett behov av att täcka upp centerpositionerna, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

► (+) Hockeypuls SHL #8: Problemet med huvudskador, Moras uppryckning i bottenstriden och bästa importspelarna i ligan

► (+) Hockeypuls allsvenska lista, plats 1–10: Triss i målvaktsess, supertalangen och poängkungen