Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora lånar SHL-back – tappar forward till Modo

Mora IK och Modo fortsätter sitt samarbete. På måndag förmiddag blev det klart att Moras skadedrabbade backsida förstärks av backen Albin Runesson via lån. Samtidigt går forwarden Kristian Jakobsson åt motsatt håll.

Både Mora och Modo har skadeproblem. Mora har backarna Alexander Deilert, Patrik Eklund och Erlend Lesund skadade medan Modo har flera anfallare på skadelistan.

Därför byter klubbarna spelare med varandra. Backen Albin Runesson går till Mora samtidigt som forwarden Kristian Jakobsson återvänder till Modo.

– Albin har erfarenhet från både Hockeyallsvenskan och SHL och kommer tillföra mer djup på vår backsida. När det gäller Kristian så har han spelat väldigt bra på slutet och kommer att få ännu mer erfarenhet på en högre nivå och återvända till oss som en ännu bättre spelare, säger MIK-tränaren Jeremy Colliton i ett pressmeddelande.

Utlåningarna gäller tillsvidare.