Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora kan blåsas på drömspelare

I går presenterade Mora IK supertalangen Denis Golubev.
Men nu hotar AK Bars vicepresident att stoppa värvningen.
– Jag är inte orolig, jag har alla avtalspapper här som är underskrivna och klara, säger Moras klubbdirektör Johan Sares.

I måndags kallade Mora IK till presskonferens.

Där presenterade klubben ryske JVM-talangen Denis Golubev, förre AIK-backen Peter Nolander och Dynamo Riga-spelaren Raimonds Vilkoits.

Men på tisdagen gick ryska KHL-laget AK Bars Kazan vice vd Ravil Shavaleeva ut på news.sport-express.ru och hävdade att Golubev har ett giltigt kontrakt med klubben, och att ledningen inte har för avsikt att släppa honom till Mora.

– Golubev är en spelare vi behöver för oss själva, säger Shavaleeva.

Moras klubbdirektör Johan Sares:

– Det där är ingenting jag känner till alls.

Vem pratade ni med när ni skrev kontrakt?

– Med Denis och hans agent. Han var missnöjd över att han inte fått den speltid han eftersökt i KHL-laget och därför fick vi låna honom.

Har ni pratat med AK Bars, och Ravil Shavaleeva?

– Njae, men Ravil var med nere på VM. Han har varit mycket i Sverige och vet hur det fungerar här.

Ur Moras synvikel ska det inte vara några konstigheter.

– Jag är inte orolig. Jag har alla avtalspapper här som är underskrivna och klara. Men konstigare saker har ju hänt också, säger Johan Sares och skrattar.

Varför tror du det här kommer upp?

– Jag vet inte. Men det kan ju bara så att det blev en väldigt stor grej i svenska medier och att de kanske inte är helt överens där borta.