Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora jagar tränarlösning

Här är matchkrocken som kan tvinga fram en ny assisterande tränare i Mora IK redan till på lördag:
Samtidigt som Mora möter Malmö i Hockeyallsvenskan möter J20-laget, med nye huvudtränaren Mark LeRose, AIK på bortaplan.
– Vi ska titta på det under torsdagen och fredagen, säger huvudtränaren Patric Wener efter 2–5 mot Södertälje.

I tisdags tog klubbdirektören Peter Hermodsson beslutet om att omplacera J18-tränaren Mario Kogler, 25, som varit ansvarig för både b-juniorlaget och hockeygymnasiet sedan han anlände från Klagenfurt i augusti.

Österrikaren Kogler blir i stället assisterande tränare i J20 och ersätts i J18 av J20-tränaren Roland Sätterman.

– Dels var det sportsligt för att få till en förändring. Dels måste vi få till en ändring på J18 där det inte har varit så lyckat med en icke svensktalande tränare till de unga spelare som kommer hit från hela landet och behöver vuxenstöd. Det blir lättare kommunikation med en tränare som pratar svenska, berättar Hermodsson.

Var det fel att ta hit en utländsk J18-tränare?

– Det kan jag inte säga att det var. Men det var en tuff uppgift att komma till ett nytt land och just på J18 och hockeygymnasiet har det inte varit helt lyckat. Vi vill att det ska fungera bättre.

J20, som ligger sist i Superelits fortsättningsserie och riskerar degradering, får i och med förändringen en ny tränare – Mark LeRose.

Och nu kan Mora IK vara tvungna att hitta en ny assisterande tränare till a-laget.

Vid fyra tillfällen under de båda grundserierna, närmast nu på lördag, krockar nämligen lagens matcher.

– Vi har nyss tagit det här beslutet, men det är något vi måste lösa. Vi får se vad som händer i morgon (läs torsdag) och på fredag, säger Wener.

Skulle du kunna stå ensam i båset på lördag?

– Det kommer jag inte att göra, det är inte professionellt. Vi har några lösningar på gång.

I går var LeRose med i båset när Mora förlorade med 2–5 mot Hockeyallsvenskans formlag Södertälje.

– Det är ett lag med mycket självförtroende, idéer och fart. De tog tag i matchen direkt och har en förstafemma som är riktigt, riktigt bra. De är starkare än alla våra fyra femmor i dag, konstaterar tränare Wener, som dock påpekar att det kunde ha blivit en annan match om målen fallit annorlunda i andra perioden.

– Efter deras 3–1 har vi både en puck inne, som jag inte vet om den ska dömas bort (för spelare i målgården) eftersom (Christofer) Schumacher säger att han blir ditdragen, sedan har vi en puck i stolpen (Daniel Viksten) i bytet efter.

Toni Söderman, Sonny Karlsson och Jonas Westerling missade matchen på grund av sjukdom.