Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK: "Vi är inte konkursmässiga"

Mora IK har ekonomiska problem, men det är ingen fara för konkurs. Det säger nu kubbdirektör Peter Hermodsson i ett tv-program på Mora IK:s hemsida.

Det var i Mora IK:s webb-tv som Hermodsson informerade lite om vad som händer i klubben och bolaget, och då framför allt ville han ta död på en del rykten som spridits.

Bland annat det florerat uppgifter om att Mora IK skulle vara konkursmässigt, samt att all personal skulle vara uppsagda.

– Detta vill jag på det starkaste dementera. Vi har gjort en omorganisation, där vi bland annat har stärkt upp marknadsavdelningen. Netto har det blivit en minus, sa han bland annat.

Men han medgav att det fanns likviditetsproblem, där bland annat restaurangen inte har den lönsamhet som önskas, därför har två personer fått lämna rörelsen.

– Man måste stoppa blödningen innan patienten dör, menade Hermodsson.

För att få in pengar och stärka likviditeten jobbar man med en så kallad "enkronorsmatch" Det vill säga att sponsorer betalar en krona för varje åskådare vid en speciell match.

Sedan har det förekommit rena personangrepp på Mora IK:s personal, något som Peter Hermodsson beklagade djupt.

– Jag hoppas vi får slut på det här.

Klicka på bilden ovan för att se tv-klippet med Peter Hermodsson. Om du surfar via DT:s app eller mobilsajt kan du