Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK värvar ny målvakt

Mora IK gjorde under fredagen klart med en ny målvakt.
Klubben plockar den kanadensiska målvakten Dan Bakala från den brittiska ligan.

Annons

– Det är en målvakt som jag känner till väl, säger tränare Jeremy Colliton i ett pressmeddelande.

Att plocka spelare från den brittiska ligan väcker nog liv i många skeptiker. Men då ska man ha i minne att MIK-succén Jerry Pollastrone plockades därifrån.

Den 28-årige amerikanen var också först att skriva på en förlängning med Mora IK.

Pollastrone spelade för övrigt tillsammans med Bakala i Dundee Stars innan han kom till Mora och Jerry har gett mycket goda referenser gällande kanadensiska målvakten.

Dan är född och uppvuxen i Calgary i Kanada och spelade under sin juniortid universitetshockey för Bemidji State Univ. i den amerikanska universitetsligan NCAA.

I den brittiska ligan noterade 26-åringen 92,7 i räddningsprocent i grundserien på 59 matcher. Med det toppade han målvaktsligan.

Den senaste säsongen fick Dan Bakala ta emot hela fyra priser för sitt spel i den brittiska ligan.

Han blev utnämnd till Säsongens bästa spelare, Säsongens bästa målvakt, Fansens favorit samt invald som förstamålvakt i ligans All star-lag.

Det är inte bara Pollastrone som spelat med målvaktsförvärvet, även MIK-tränaren Jeremy Colliton har själv spelat med Bakala, i Bentley Generals.

– Det är en målvakt som jag känner till väl. Det är en hårt arbetande målvakt som kämpar varje dag och ger aldrig upp en enda puck.

– Han hade en strålande säsong i Dundee och det känns mycket bra att få hit honom, säger tränare Jeremy Colliton i pressmeddelandet.

Det ryktas om att ytterligare en ny målvakt ska vara på väg till Mora; Jacob Johansson, en 20-årig värmlänning som har ett förflutet i Linköpings HC, men som den senaste säsongen spelade i en Nordamerikansk juniorliga.

– Det stämmer att vi har fått erbjudande från Linköping om att låna Jacob, bekräftar klubbdirektören Peter Hermodsson.

– Men det är absolut inte någon som är bestämt. Den här målvakten är en av ett par som vi tittar på.

Innebär det här att ni räknat bort Mantas Armalis?

– Nej, det har vi inte, men vi har inte fått något besked av agenten och Mantas själv säger att han ska lämna besked efter VM, kommenterar Hermodsson.

Armalis kom på andra plats i Hockeyallsvenskans målvaktsliga efter Västerås Jonas Fransson och har säkert en del anbud att välja mellan efter sin fina säsong i MIK-tröjan, hans första i allsvenskan. 21-åringen gör sitt fjärde senior-VM för Litauen, som spelar i den tredjedivisionen, med start 20 april.

Till sist kan vi nämna att det fortfarande inte är klart om det blir en fortsättning i båset för assisterande tränaren Roger Johansson.

– Vi får se, vi ska träffas på tisdag och diskutera, berättar Mora IK:s klubbdirektör.