Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK värvar kanadensare

Mora hoppades ha hittat en skyttekung i Rob Ricci, men den 27-årige kanadensaren levde inte alls upp tillförväntningarna och kontraktet sades upp för en dryg vecka sedan.

Under måndagen gjorde MIK klart med en ny transatlant, rutinerade backen Prestin Ryan.

– En tuff back med bra karaktär, beskriver MIK-tränaren Patric Wener nyförvärvet.

32-årige Prestin Ryan kommer närmast från spel med ERC Ingolstadt i tyska högstaligan, DEL. Där svarade Ryan förra säsongen för elva (2+9) poäng på 51 matcher. Det är inte direkt någon "snäll gubbe" som kommer till MIK, vilket inte minst hans 84 minuter på botbänken vittnar om.

De fyra senaste säsongerna har den kanadensiska backen spelat i tyska ligan, i fyra olika klubbar, och noterat 62 poäng på totalt 162 matcher. Innan flytten till Tyskland 2008, spelade han många år i AHL och totalt 225 matcher. Den här hösten har Ryan varit klubblös så här långt.

"Prestin beskrivs som en fysisk back som inte drar sig från att tackla. Han är även lugn i egen zon med bra teknik och bra puckkontroll. Det går även att använda honom som ett vapen i powerplay då han har ett mycket bra slagskott. Han har god erfarenhet med de europeiska rinkarna", skriver Mora IK i ett pressmeddelande.

– Det är en tuff back med bra karaktär. Jag har pratat med bland annat med Ingolstadts sportchef som tyckte att det var en riktigt bra spelare att ha i sitt lag. Han var också övertygad om att han skulle ha platsat i Elitserien med en defensiv roll. Vi vet också att det är en riktigt seriös spelare som gör sitt jobb varje dag, säger Moratränaren Patric Wener i pressmeddelandet.

Förhoppningen är att Ryan debuterar i lördagens hemmamatch mot Oskarshamn.