Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK straffade Södertälje

Mora fick kämpa i uppförsbacke i stort sett hela matchen mot Södertälje, men efter en sen kvittering av Mikael Zettergren gick matchen till förlängning.
Den blev mållös och när bonuspoängen skulle fördelas satte Kevin Mitchell den avgörande straffen.
– Jag tycker vi vinner rättvist i slutändan, sa Patric Wener.

Moratränaren kunde räkna in andra raka segern, men den satt långt inne mot svårspelade Södertälje, som i sin första match besegrade seriefavoriten Rögle på bortais.

– Södertälje är ett snabbt och bra lag, men vi ger aldrig upp. Vi hjälper varandra hela tiden och kämpaglöden går inte att klaga på och trots tvåmålsunderläge kom vi ikapp, var Weners förklaring till att hans MIK kunde vända och få med sig två poäng.

Efter 2–2 inför sista perioden tog SSK en tidig ledning i början av tredje.

Den ledningen stod sig till det var knappa minuten kvar. Då tog Jonas Westerling fram sin trollstav, lurade hela SSK-försvaret och serverade Mikael Zettergren pucken på ett silverfat. Zäta fick öppet mål fram till 3–3 efter den underbara passningen från Westerling.

I förläningen skapade Södertälje den första heta chansen, men sedan blev det mycket Mora.

Matchen fick avgöras med straffar. Kevin Mitchell tog sig långsamt framåt på högerkanten, gick sedan till vänster och avslutade kliniskt på den första.

När sedan Ryan Thang satte nästa straff otagbart i krysset samtidigt som Marcus Högberg räddade SSK:s två första straffar var bonuspoäng Moras.

– Jag tycker vi vinner rättvist, menade Wener och det var nog inte många, förutom då från SSK-håll, som inte höll med.

Mora var det lag som skapade mest och bäst i den första perioden. Redan efter 13 sekunder fick Patrik Andersson ett jätteläge i slottet efter en "macka" av Jeremy Colliton, men MIK-backen sköt rätt på SSK-målvakten Niklas Lundström.

Gästerna hade bra fart och skapade flera fina chanser, men det var Södertälje som gjorde första målet.

MIK-tränaren Patric Wener hade innan matchen varnat för SSK:s omställningar och med drygt fyra minuter kvar till första pausen kom hemmalaget i en snabb spelvändning och Damien Fleury kunde sätta 1–0.

Flera snabba passningar föranledde målet, men Marcus Högberg såg ut att ha kontroll på skottet från Fleury, men pucken ramlade bakom MIK-målvakten och retligt gled den sakta över linjen.

Minuten senare kom hemmalagets andra mål. Kanhända var Högberg lite skymd på skottet som slank under armen.

Mora hade flera vassa lägen i första perioden, men enda målet var mycket turligt. Mattias Beck kom bakom förlängda mållinjen och försökte spela in till Johan Alcén, men pucken tog på en SSK-back och in bakom en chanslös hemmamålvakt.

I början av andra perioden kvitterade Patrik Andersson med ett väldigt vackert mål. Efter flera läckra passningar med början bakom förlängd mållinjen, fick Beck fram pucken till Patrik Andersson, som i sin tur hittade krysset.

– Jag såg inte vart pucken tog, försökte bara få den på mål, sa den ovane målskytten till Viasat.

Jonas Westerling var på ett riktigt bra spelhumör och hans förarbete till Mikael Zettergrens 3–3 var magisk.

Tre läckra spelmål och två snygga straffar gav Moras andra raka seger.

Ska man ta fram något negativt efter en sådan här vändning är det spelet i numerärt överläge. Det som gav fyra mål mot Almtuna (8–2) funkade inte mot Södertälje och trots nio minuters powerplay blev det inga mål.

Men det är förlåtet då det ändå blev två poäng borta mot svårspelade Södertälje.