Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK släpper supertalang

Det var drömmen om en plats i Tre Kronor som till slut fick Mikael Wikstrand, 20, att lämna Mora IK.

– Jag kommer inte att få chansen att göra det i allsvenskan, säger den nyblivne Frölundaspelaren.

Mikael Wikstrand är klar för Frölunda till och med säsongen 2015/16 och debuterar för sin nya klubb redan på torsdag i European Trophy-slutspelsmatchen mot Färjestad i Berlin.
– Tack vare samarbetet med Mora IK kan vi nu använda Mikael när vi har många spelare på olika landslagsuppdrag, säger tränaren Roger Rönnberg i ett pressmeddelande.
Men Wikstrand har högre mål än att spela i European Trophy och SHL.
– Det största som kommer hända är att jag får spela i Tre Kronor, hoppas jag. Det är det som är tanken nu att jag går till SHL och försöker prestera så bra som möjligt för att sedan kunna spela i Tre Kronor så småningom, vilket jag inte kommer att få chansen att göra i allsvenskan, förklarar han i Mora IK:s webb-tv-program Studio MIK.
Lagkamraten Jonas Westerling:
– Han är så väl värde den här chansen. Han är för bra för att spela i Hockeyallsvenskan, utan hör hemma i SHL. Förhoppningsvis kommer han att spela VM med Tre Kronor också, vilket jag tror att han kommer att göra.