Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK släpper supertalang

Det var drömmen om en plats i Tre Kronor som till slut fick Mikael Wikstrand, 20, att lämna Mora IK.

– Jag kommer inte att få chansen att göra det i allsvenskan, säger den nyblivne Frölundaspelaren.

Annons

Mikael Wikstrand är klar för Frölunda till och med säsongen 2015/16 och debuterar för sin nya klubb redan på torsdag i European Trophy-slutspelsmatchen mot Färjestad i Berlin.
– Tack vare samarbetet med Mora IK kan vi nu använda Mikael när vi har många spelare på olika landslagsuppdrag, säger tränaren Roger Rönnberg i ett pressmeddelande.
Men Wikstrand har högre mål än att spela i European Trophy och SHL.
– Det största som kommer hända är att jag får spela i Tre Kronor, hoppas jag. Det är det som är tanken nu att jag går till SHL och försöker prestera så bra som möjligt för att sedan kunna spela i Tre Kronor så småningom, vilket jag inte kommer att få chansen att göra i allsvenskan, förklarar han i Mora IK:s webb-tv-program Studio MIK.
Lagkamraten Jonas Westerling:
– Han är så väl värde den här chansen. Han är för bra för att spela i Hockeyallsvenskan, utan hör hemma i SHL. Förhoppningsvis kommer han att spela VM med Tre Kronor också, vilket jag tror att han kommer att göra.