Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK:s tränarduo oense med måldomare

Moras tränarduo har haft ett möte med den måldomare som i mötet mot Timrå dömde bort två, enligt MIK-ledningen, solklara mål.
Det som kom fram av mötet är att båda parter håller på sin version.

– Vi var inte riktigt överens, konstaterar Patric Wener.

De två målen, som aldrig dömdes som mål, har varit en het snackis i Mora den senaste veckan.

Det var Wener, tränarkollegan Roger Johansson, och klubbens IT-ansvarige Kenny Åström som tillsammans med måldomaren tittade på målsekvenserna.

– Jag gick efter att vi diskuterat Mattias Becks mål. Deras målvakt ligger inne i kassen och man ser något svart, som måste vara pucken, i hans tröja. Okej, det syns inte jättebra, men jag och Patric ser att det är mål, det gör inte måldomaren, säger Roger Johansson.

Efter det fick Johansson nog och lämnade mötet.

Vid Jonathans Hartys mål i förlängningen syns det klart och tydligt, vilket även DT tagit del av, att Timråmålvakten drar in pucken med höger benskydd.

– Måldomaren säger nu att det är en interference från Harty, som gör att målet inte blir godkänt. Det var ju ens aldrig uppe till diskussion under matchen, utan där var det frågan om pucken var inne eller inte.

– Vi är tre som tycker att det är mål vid båda situationerna, måldomaren tycker inte det. Det känns sådär, det är inte rättvist, menar Patric Wener.

Timrå vann med 3–2 efter straffar.