Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK:s klubbdirektör om spelarsituationen och läget i klubben

Ansträngd ekonomi och en förlorad playoff-plats, men någon större spelarflykt inför nästa säsong verkar det ändå inte bli i Mora.
– Vi kommer ha kvar alla spelare som har kontrakt nästa säsong, säger klubbdirektör Peter Hermodsson

Mora hade guldläge inför det avgörande daladerbyt, en poäng eller förlust med tre mål hade räckt för att ta laget till Play Off-spel mot Tingsryd. Men Leksand vann med 6–0 och knep därmed Playoff-platsen framför rivalerna från Mora. När Sporten når Moras klubbdirektör dagen efter matchen är han nedstämd.

– Det är klart att det är tungt att förlora på det här sättet. Hade vi satt våra chanser så hade utgången varit annorlunda, såklart. Men det är bara att gratulera Leksand.

TV: Morakaptenen kan lägga av efter derbyförlusten

Hur surt var det att förlora på det här sättet?

– Det är tufft. Men samtidigt så hade vi i styrelsen inte räknat med att komma såhär långt, så jag är jättestolt över grabbarna och laget. Vi har gjort en fin säsong, även fast det slutade tråkigt.

Var du på plats?

– Ja, det var en fantastisk inramning och vi kände att ett väldigt bra läge för att gå vidare men tyvärr gick det inte vägen.

Mora har haft en ansträngd ekonomi under säsongen, hur tung är den här förlusten i det avseendet?

– Vi har ekonomin under kontroll i dagsläget och det här var som sagt inget vi räknat med före säsongen. Men det är klart, hade vi gått hela vägen till spel mot Modo och haft fullsatt på hemmaplan så hade det inneburit en nettovinst på ungefär 300 000 kronor.

TV: Morastjärnans hyllning till Colltion

Hur mycket hade de pengarna hjälpt klubben?

– Väldigt mycket såklart. Det hade gett oss mer utrymme och det hade bara varit ett plus.

Med tanke på den ekonomiska situationen och hur slutspelsserien slutade, finns det risk för en spelarflykt?

– Nej, det tror jag inte. Vi kommer ha kvar alla spelare som har kontrakt nästa säsong. Vi har många unga spelare som kan utvecklas ännu mer, så det ser bra ut.

Några av era lånade spelare har redan gått, hur tar ni hand om de andra ni har på lån?

– Alla spelare som är på lån kommer inte att finnas kvar i Mora nästa säsong, åtminstone inte på lån.

Har det varit ett misstag att haft spelare på lån?

– Nej, absolut inte. De har varit jättebra för oss och gjort bra ifrån sig. Men vi vill inte utveckla talanger till andra klubbar, vi vill ta vara på våra egna.

Ni förlängde med Jeremy Colliton, hur stor inverkan tror du att det kan ha på spelarsituationen nästa år?

– Hans namn gör Mora till en mer attraktiv klubb och det kan mycket väl bli så att fler spelare vill välja Mora på grund av det. Sen är han både populär inom gruppen och eftertraktad i övriga hockeysverige, så det känns bra att ha honom även nästa säsong.

TV: Colliton: "Jag älskar den här gruppen"

Ni nådde nästan Playoff-spel nu, vad är målsättningen inför nästa säsong?

– Som klubb måste man ha målsättningen att vi ska vinna allt, annars kan vi lika gärna lägga ner. Men med den låga spelarbudget vi har så kan vi inte räkna med det, hade resurserna varit oändliga hade vi såklart varit i toppen, så bra är föreningen.