Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK:s juniorer kritiska till tränaren – lagkaptenen: "Många som är missnöjda med honom"

Missnöjet i Mora IK:s J20-lag har funnits under hela säsongen. Enligt lagets kapten Felix Såsser är det framför allt i kommunikationen med tränaren som det brustit.
– Jag tror att det beror på den tränaren vi har haft. Många är missnöjda med honom, säger Felix Såsser till Sporten

Under tisdagen skrev hockeymagasinet.com om ett antal juniorer i Mora IK som anonymt gick ut med hård kritik mot klubbens arbete med juniorer.

Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson och a-lagstränaren Jeremy Colliton gick senare ut och slog ifrån sig kritiken.

Missnöjda juniorer hotar lämna Mora IK - så svarar klubben: ”Vi delar inte den kritiken”

Felix Såsser var lagkapten för Moras J20-lag den gångna säsongen. Han menar att missnöjet funnits en längre tid och att det beror mycket på J20-tränaren Mattias Bossel-Erikssons ledarskap.

– Jag tror att det beror på tränaren vi har haft. Det är många som är missnöjda med honom, säger Felix Såsser, och utvecklar varför spelarna upplever att det brister.

– En sak är att han har en dålig kommunikation med spelarna, han berättar inte, han pratar inte med oss så mycket. Vi ska springa runt och jaga honom och får dåliga förklaringar till saker och ting, det är väl det.

Har ni påtalat att ni upplever det så för honom?

– Ja, flera gånger. Vi har bett om att få lite bättre feedback och sådant men ingenting har hänt. Vi har tagit upp det flera gånger men det har inte kommit någonstans, det har bara lagts åt sidan.

Kritik riktas också mot att klubben värvar och lånar in spelare utifrån, i stället för att satsa på de egna spelarna.

– Jag vet inte om fler skulle haft en plats i a-laget, men man kan satsa lite mer på sina egna juniorer i stället för att plocka in andra juniorer. Visa att man vill något med sina egna och att det kan bli bra, men när man väljer att plocka in andra hela tiden så förstår jag att alla andra också blir besvikna, säger Såsser.

Såsser menar att kommunikationen med klubben och tränarna har brustit.

– Att man kan ha en kommunikation med spelarna om vad vi ska förbättra för att kunna ta nästa steg. Sådana diskussioner har vi inte haft med varken a-lagstränare eller juniortränare. En sådan diskussion tror jag att många hade önskat sig, vad man ska förbättra och tänka på.

Vad tänker du om att spelare väljer att gå ut i media och inte tar det internt?

– Självklart tycker jag att man ska ta det med föreningen först, men jag har hört att det känns som att det är många som försöker göra det, men det händer liksom ingenting. Kommer det ut i media kanske det börjar hända något, att de måste göra saker, det var väl så det kändes nu. 

Vad tycker du att klubben ska göra annorlunda?

– Bättre kommunikation med spelarna är väl en viktig sak. Det är den känslan jag fått mest, att de ska ha bättre kommunikation med spelarna så att de inte ska bli missförstånd hela tiden.

Enligt J20-tränaren Mattias Bossel-Eriksson grundar sig missnöjet framför allt i vilka som fått chansen i a-laget och inte.

– Ja, ett missnöje om vem som får chansen, och så det ska det vara, alla ska ju vilja dit. Det är stenhård konkurrens, det gäller att ta chansen när man får den. Vi har haft många bra spelare under säsongen som har tävlat om de här platserna så det är ju inget ovanligt att det är fler än en eller två eller tre som vill spela i a-laget. Det är upp emot halva J20-laget som fått chansen att konkurrera mot de andra i a-laget och alla har inte visat sig vara bättre än de som är där. 

Och vad tänker du om kritiken mot dig personligen?

– Ja, man väljer att lägga den på mig, jag har brister och styrkor som alla människor och många av dem är jag fullt medveten om.

– Om jag läser artikeln så handlar det ju om besvikelse över uteblivet a-lagskontrakt, och det har inte jag någonting med att göra. Det är Jeremy (Colliton, a-lagstränare) som beslutar om det. 

Så du känner inte att det är mot dig som missnöjet är?

– Jo, de har ju kritik mot mig också. Men vi jobbar varje dag med att förbättra vår verksamhet och det gör vi nu också. Det är viktigt att kritiken kommer fram. Det är absolut inte professionellt att man går till pressen anonymt, man vet inte vem man ska föra diskussionen med direkt. 

Men att flera upplever att de har svårt med kommunikationen med dig?

– Det är tråkigt, det är något jag får jobba på helt klart.

Är det något som du har märkt av att de tycker?

– Ja, vissa tycker det, andra inte, säger Bossel-Eriksson, som dock menar att det inte är något som spelarna har tagit upp med honom.

– Nej, det har de inte gjort. Det är ju en process under hela säsongen och missnöje har jag vetat om angående chanser i a-laget, men där är jag inte den som bestämmer riktigt. I övrigt upplever jag inte riktigt att spelarna fört fram den här kritiken när vi utvärderat säsongen.

Mora IK:s ekonomiska kris över - fansens insamling gav 2,7 miljoner kronor

Här hittar du fler nyheter om Mora IK