Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK:s fastighetsbolag behöver låna fem miljoner

Mora IK Fastighets AB vill låna fem miljoner kronor av Mora kommun. Pengarna ska, enligt klubbdirektör Peter Hermodsson, täcka renoveringar som inte budgeteras, samt "en akut uppkommen likviditetsbrist".

Annons

Frågan behandlades som ett extra ärende vid tisdagens kommunstyrelsesammanträde.

Peter Hermodsson förklarar att arenan har flera skavanker som måste åtgärdas snarast.

– Innertaket är en sanitär olägenhet, det läcker från yttertaket. Styr- och reglersystemet för is och ventilation har gått sönder fyra gånger i vinter och behöver bytas. Det har varit mögel i A-lagets omklädningsrum, som vi tvingats åtgärda. Det har tärt på fastighetsbolagets likviditet, säger Peter Hermodsson.

– Arenan har stora renoveringsbehov, 15-20 miljoner kronor. Jag driver klubben med plus, men kan inte ta pengar från den för att renovera hallen.

Enligt kommunalrådet Bengt-Åke Rehn har kommunstyrelsen, tillsammans med Mora IK och dess fastighetsbolag, beslutat att göra en genomlysning av akuta renoveringsbehov och mer långsiktiga kapitalbehov.

– Målet är att ta fram en långsiktig ekonomisk plan, samt en drift och underhållsplan för ishallen som säkerställer Mora kommuns befintliga och eventuellt kommande fordringar på Mora IK Fastighets AB. Vi är också tydliga med att Mora IK måste kunna presentera en långsiktig plan för att förhindra att liknande akuta situationer uppstår i framtiden, säger Bengt-Åke Rehn.

Ishallen byggdes 1967. Den moderniserades till viss del senast när Mora IK gick upp i Elitserien 2004.

– Beslut kommer att tas tidigast på kommunstyrelsen 5 mars, Jag vill betona att det handlar om att låna ut pengar, inte ge bidrag, säger Bengt-Åke Rehn (S).