Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK:s backlöfte Erik Flood om den uteblivna speltiden: "Det är bara bita ihop"

Mora IK:s unge back Erik Flood hade en lyckad inledning på säsongen.
Den senaste tiden har dock speltiden varierat, och i matcherna mot Asplöven och Björklöven fick han inte ett enda byte.
– Det har väl blivit så nu att man måste verkligen tävla för att få spela, säger Erik Flood.

Mora IK hade en svit på fem raka segrar, och såg riktigt heta ut. Mot Leksand i måndags tog sviten dock slut, och efter derbyförlusten följde en ny sur förlust mot Björklöven.

– Ja, vi hade ju fem matcher där men det är sådant som händer. Man kan inte alltid vinna, säger Mora IK:s back Erik Flood på torsdagen, efter ett frivilligt ispass med laget.

Flood har varit ombytt och stått redo i båset i alla de senaste matcherna. Speltiden har dock varierat.

Mot Västerås förra veckan blev det drygt fyra minuter. I matchen mot Asplöven fick han inga byten, men mot Leksand i måndags var han tillbaka på isen och fick speltid.

På onsdagen var det dock dags igen, och mot Björklöven fick han återigen stå i båset hela matchen.

– Det får du ta med tränarna, det är de som bestämmer, säger Erik Flood själv, men medger att det inte är en optimal situation att stå bredvid.

– Det är klart, man vill ju spela och spela så mycket som möjligt, så är det alltid. Men, ibland får man inte speltid och det är bara bita ihop och jobba hårdare, visa att man ska spela när man får chansen.

Erik Flood är utlånad från Modo den här säsongen (även om det ryktas att kontraktet med Modo är brutet).

Hur är det att vara utlånad och ändå inte få speltid?

– Det vet jag inte riktigt... Jag är ju utlånad, men samtidigt har jag ju varit här hela säsongen och det är klart att jag vill vara kvar här och hoppas jag kan få speltid nu ändå.

När backar som Erlend Lesund och Patrik Eklund kommit tillbaka från skadefrånvaro har det blivit tuffare konkurrans om platserna i laget.

– Det är klart att det är hård konkurrans, det är nu de viktigaste matcherna är, så det är klart att man vill ju spela, men man måste ju förtjäna det också.

Märks det av i laget att det är hård konkurrens?

– Nja, det vet jag inte, det har väl blivit så nu att man måste ju tävla verkligen för att få spela, och det är ju bra. Det är klart att det ska vara hård konkurrans, det är då man utvecklas och blir bättre.

På fredagen väntar en ny viktig match för Mora. Då ställs laget mot Timrå, som också jagar slutspelsplats, bara tre poäng bakom Mora i tabellen.

– Det känns bra, är viktiga poäng. Vinner vi så känns det bra inför topp åtta. Men det blir en livsviktig match, säger Erik Flood.

Vinner ni mot Timrå?

– Ja, det är klart, vi har tre poäng i morgon.

Får du spela?

Det vet jag inte, det får vi se i morgon när laget tas ut och så, men det är klart att jag hoppas att jag får spela.

SE ÄVEN: MIK-ikonen Mikael Simons tröja hissades

TV: Morabacken Erik Flood om LIF-intresset