Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK och Morakniv bjuder nyanlända på ishockey i helgen

Närmare 100 gäster från asylboendet i Gesunda bjuds in till att se lördagens match mellan Mora och Karlskoga i Smidjegrav Arena.
– Det här är ett första steg i vårt integrationsprojekt, säger Peter Masuhr, marknadschef på Mora IK.

Annons

Mora IK bjuder tillsammans med Morakniv in närmare 100 gäster från asylboendet i Gesunda till lördagens ishockeymatch mellan Mora IK och BIK Karlskoga.

Innan nedsläpp bjuds gästerna på middag med en presentation av vad hockey är och en genomgång av sporten, spelet och reglerna.

Varje gäst kommer också att få en halsduk i Mora IK:s färger.

– Vi hoppas på en lyckad uppstart som kan ge positiva ringar på vattnet inför framtida aktiviteter. Kanske möter vi en framtida hockeystjärna, säger Peter Masuhr, marknadschef på Mora IK, i ett pressmeddelande.

Ambitionen och förhoppningen är att atmosfären och spänningen kring matchen i Smidjegrav Arena för samman alla på asylboendet med invånarna i Mora. Detta samtidigt som de får ta del av den svenska kulturen och en av landets mest populära sporter.

– Vi tycker att det är viktigt att alla får ta del av den svenska lokalbefolkningen. Där tror vi att hockey kan vara ett roligt och lättsamt sätt att göra det på, säger Henk Noback, VD på Morakniv.