Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK och Leksands IF i samtal om ett nytt "Slaget om Globen"

Det blev årets bästa publiksiffra i svensk hockey 2013 och en jättesuccé.
Nu kan Sporten avslöja att Slaget om Siljan kan vara på väg till Stockholm igen.
– Vi diskuterar det här just nu, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Den 5 januari 2013 körde Leksand över Mora inför ett fullsatt Globen med 5–0.

Trots förlusten minns Moras klubbchef själva evenemanget med stolthet och glädje.

– Det är ett av de finaste arrangemang jag varit med om tror jag. Även besökarna tyckte nog att det var väldigt bra, sedan såg vi väl själva att det var mycket att lösa. Vi lärde oss väldigt mycket av det här att arrangera något i en helt ny arena, säger Peter Hermodsson.

Nu kan Sporten avslöja att Mora och Leksand jobbar för ett revanschmöte i Stockholm.

– Det här är något vi diskuterat, men det är väldigt nytt och ingenting som är klart på något sätt. Just nu skulle jag säga att det är ganska långt bort.

Tidigare har det spekulerats både i matcher i Tele 2 Arena och på nationalarenan Friends – men enligt uppgifter till Sporten är det Globen som främst diskuteras.

– Det handlar om mycket praktiskt som måste lösas. Det spelas många matcher i Stockholm, vi måste hitta ett datum som passar och det är ekonomi som ska lösas.

När en eventuell match skulle spelas är fortfarande oklart men enligt uppgifter till Sporten ska främst Moras hemmamatch 9 januari ha varit uppe i samtal

– Okej? Ja, det skulle kunna vara ett tänkbart datum. Men, det är andra matcher den dagen. Vi får se hur det praktiskt går att lösa. Vi hoppas att det ska gå att lösa en match på något sätt, säger Peter Hermodsson.

Sporten har sökt Leksands IF:s klubbdirektör Kjell Kruse för en kommentar.