Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK hade ispremiär – amerikanen Kevin Goumas vill upprepa succén i nya laget: "Jag var väldigt framgångsrik förra gången"

På fredagskvällen gick årets upplaga av Mora IK på is inför Hockeyallsvenskan 2016-17. Alla nyförvärv var på plats och den jetlaggade AHL-centern Kevin Goumas, 24, har stora förväntningar inför säsongen – och räds inte den stora rinken. "Nej, jag är ganska van", säger amerikanen.

Annons

Se inslag från Mora IK:s ispremiär:

Fredag den 5 augusti hade Mora IK ispremiär. Alla spelare var på plats förutom kanadensiske backen Kevin Gagné som ansluter till laget nästa vecka.

I övrigt var alla nyförvärv på plats för att känna på utrustning och skridskor.

Kevin Goumas ska vara en av lagets ledande centrar den här säsongen och gör sitt första år utanför Nordamerika. Men, den stora rinken är ingenting som skrämmer honom.

Han studerade vid universitet i New Hampshire i fyra år och där har man en rink av olympiska mått.

– Men det är två år sedan nu. Jag hoppas att jag kan göra det minst lika bra i Mora som då, säger Kevin Goumas.

Under de fyra åren spelade han 146 matcher i NCAA och snittade en poäng per match. Han tvekar inte om att den stora rinken är en fördel för honom.

– Det kommer att passa mig väldigt bra med min fart. Jag är ganska van vid det här. Jag var väldigt framgångsrik då och jag hoppas kunna vara minst lika bra här i Mora, säger Kevin Goumas, som i övrigt inte har så bra koll på de utmanande lagen i Hockeyallsvenskan.

De två senaste åren har han spelat i både AHL och ECHL – och avslutade starkt i ECHL-slutspelet med 15 poäng på 14 matcher.

Moras tränare Jeremy Colliton hade koll på det och tog kontakt. Sedan pratade Kevin Goumas med sin kompis Matt Fornataro, som är några år äldre och som tidigare spelat i både Mora och Leksand.

– Han sa att det skulle vara en bra erfarenhet för mig och pratade varmt om både klubben och Jeremy.

Vad har du fått för intryck av Jeremy Colliton?

– Jag kände honom inte sedan tidigare. Vi började snacka via telefon och han verkade vara en bra kille. Och det är han. Han är fortfarande väldigt ung, men är väldigt bra på det han gör. Han kan hockey väldigt bra.

Kevin Goumas landade i Sverige i tisdags runt lunch. På fredagskvällen kände han fortfarande av jetlag.

– Första dagen skickade jag ett sms klockan 8 på morgonen här i Sverige till min mamma. Men jag råkade väcka henne, klockan var två i natten där. Haha. Jag måste vänja mig vid tiden, säger Goumas, vars flickvän är hemma just nu men flyttar till Mora i oktober-november.

Hur trivs du i staden?

– Det är en härlig stad. Jag visste det var litet, men det är fantastiskt här. Arenan bor jag granne med och allt jag behöver finns i stan. Och behöver jag någonting är alla i klubben schyssta och ställer upp – och så är maten väldigt bra, säger Kevin Goumas.

LÄS MER:

Mathias Bromé tvekade aldrig när Mora IK hörde av sig – "Hela organisationen känns jättebra"

Colliton tillbaka – så ska Mora IK ta nästa steg

Borlängespelare till Mora IK på tryout

Efter stora spelarflykten – Mora värvar tre talanger

Trotjänaren stannar i MIK: "En spelare med stort Morahjärta"

Ny tilltänkt förstacenter klar för Mora IK