Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK föll knappt mot Malmö

Ett piggt och alert Mora bjöd upp till en fartfylld match.
Men det var Malmö förunnat att dra det längsta strået i Malmö Arena.
Hemmasegern skrevs till 4–3, Malmös andra raka triumf i årets Hockeyallsvenskan.

Mora öppnade starkt och svarade för en bra första period. Skridskostarka Moraspelare forsade fram i flertalet fina attacker.

Mora skapade åtminstone fem klara målchanser, men effektiviteten uteblev. Samtidigt spelade Malmös målvakt, Axel Brage, strålande och agerade mycket säker sista utpost.

Pigge och alerte centern i andrafemman, Robert Ricci, missade två frilägen under matchens första åtta minuter. Och ingen hade kunna protesterat om Mora haft ledningen efter första perioden.

– Mora gör det bra. De kommer med mycket fart och Malmö får inte tag i dem, berömde tidigare Moratränaren och Viasats expertkommentator, Harald Lückner.

Daniel Viksten efter första perioden:

– Vi är nöjda med första perioden då vi spelade med mycket fart.

– Vårt anfallsspel är snabbare och rörligare i år. Plus att vi har ett hel annat spelsystem mot i fjol, sa Daniel Viksten.

Mora började bäst även i andra perioden och hade bud på ett ledningsmål. Innan ett spel i numerärt överläge öppnade upp för Malmö.

Duktige Lukas Eriksson glömdes bort "på den sovande sidan" av moraförsvaret och en ren Eriksson satte enkelt 1–0 efter 7.27.

Malmö fick en enerigboost av målet och behöll trycket mot moramålet efter det. Och bara 35 sekunder efter ledningsmålet tilläts Henrik Hetta att trycka in en målvaktsretur fram till 2–0.

I mitten av andra perioden var det Moras tur att spela fem mot fyra. Backen Mikael Vikstrands handledsskott från blålinjen smet förbi en skymd Axel Brage, fram till reducering 2–1.

Nu var det Mora som visade mest energi i jakten på en kvittering. Daniel Vikstens chansskott från död vinkel efter 11.51 liknade en målvaktstavla.

Malmö återtog initiativet och efter 15.46 fick Lukas Eriksson stå oattackerad framför mål och trycka in 3–2 på en målvaktsretur.

– Vi stod still och tittade på i andra perioden. Men jag är säker på att vi kan vända på det här i tredje perioden. Det finns mycket stake i Mora, sa Moras tränare, Patric Wener.

En kvalité Moraspelarna visade redan efter 1.09 när Robert Ricci kvitterade till 3–3, dessutom med en man mindre på isen.

En jämn och fartfylld match avgjordes i mitten av sista perioden. Hemmaspelaren Sebastian Meijers chansskott invid sargen, studsade på en moraspelare innan den smet förbi en ställd moramålvakt, Daniel Hansen.