Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK får 400 000 från NHL

När John Persson skrev på sitt treårskontrakt med NY Islanders innebär det också pengar till hans senaste svenska klubb.
Det är Mora IK som får närmare 400 000 kr i så kallade NHL-pengar.

Svenska Ishockeyförbundet har ett avtal med NHL, som ska betala en viss summa pengar till de svenska klubbarna när man kontrakterar spelare.

– Om det är fyra år sedan John spelade i Mora, så får Mora IK 25 procent av 225 000 dollar, berättar Mikael Lundström på förbundet.

Man räknar fyra år tillbaka i tiden och ser vilka klubbar spelaren representerat. John har de tre senaste åren spelat för en kanadensisk juniorklubb.

Men dessförinnan representerade han Mora IK, som då har rätt till 25 procent av en fastslagen summa. Omräknat i svenska pengar blir det 393 750 kronor baserat på sju kronor dollarn.

Självklart en välkommen slant till Mora IK som nyligen blev av med storsponsorn Wibe.

– Jo, visst låter det där bra, men vi har ännu inte fått alla NHL-pengar gällande Mattias Ekholm och det är en stor del som fattas där, kommenterade Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson torsdag kväll.