Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK byter målvakt med Djurgården

Tyler Plante kom till Mora med målsättningen att ta förstaspaden. Men tiden i MIK blev inte alls som den 24-årige transatlanten hade hoppats på.

Därför har Djurgården och Mora kommit överens att målvakten lämnar allsvenskan för spel i ett av elitseriens krislag.

– Plante var frustrerad, förklarar klubbdirektören Peter Hermodsson.
In i stället för floppmålvakten kommer Tim Sandberg – från just Djurgården.
– Ja, vi gör ett byte med Djurgården, bekräftade Hermodsson en timme innan nedsläpp mot Oskarshamn.
Enligt obekräftade uppgifter ska Tyler Plante ha blivit lovad av Harald Lückner att stå varenda match resten av säsongen bara han skrev på för Mora.
– Jag vet inte vad Harald sagt. Men det jag vet är att Tyler förväntade av sig själv att han skulle bli förstemålvakt, men han har ju blivit utkonkurrerad av Daniel Hansen, konstaterar MIK-direktören.
Det blev bara sex framträdanden i MIK-dressen och inte minst det man såg från mötet mot Malmö för ett par veckor sedan, så är det svårt att förstå att Plante fakiskt konkurrerat om en plats i NHL med Jakob Markström.
– Det har varit frustrerande för Plante att han inte fått stå, så det här var bra för båda parter, menar Hermodsson.
Malmömötet, som MIK vann efter straffar (5–4), blev Plantes sista match i allsvenskan.
Målvaktsbytet med Durgården ger ett plus pengamässigt för Mora.
– Ja, visst är det så att vi tjänar på att släppa Plante till Djurgården.
Hur ser då MIK:s ledning på att Tim Sandberg kommer till klubben. Den 21-årige målvakten har bara fått stå en match från start den här säsongen och det ska mycket till om han petar bort Hansen.
– I dagsläget är Hansen förstemålvakt, men det finns inga garantier i idrott. Sandberg kommer hit och konkurrerar på lika villkor, menar klubbdirektören.
När Tyler Plante försvinner öppnar det också för en ny transatlant. Men det blir ingen ny icke EU-spelare i MIK innan transferfönstret stänger vid midnatt tisdag.
– Nej, det blir ingen mer transatlant. Det finns ingen spelare att få tag med rätt profil och för rätt peng. Vi har inte möjlighet att slänga ut en halv miljon kronor och inte veta vad vi får, de pengarna har inte vi.