Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora IK byter arenanamn: Smidjegrav återuppstår

Namnrättigheterna till FM Mattsson Arena har löpt ut. Det nya namnet på arenan är Smidjegrav – men fansen ska inte hoppas för mycket.
– Hade vi haft 200 miljoner kronor kanske vi kunde ha tillfredställt supportrarna, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör i Mora IK.

I tio år var det FM Mattsson Arena som gällde. Nu har Östnors avtal för namnrättigheterna på arenan löpt ut och det är inte aktuellt att de är klubbens arenasponsor framöver.

– De vill inte förnya det så under tiden har vi gått tillbaka till Smidjegrav, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör.

Men Morasupportrarna ska inte ha allt för höga förhoppningar om att nygamla namnet Smidjegrav blir långvarit. När säsongen startar i höst kan klubben ha hittat en ny arenasponsor.

Föreningen arbetar med nationella och internationella bolag.

– Vi hoppas kunna hitta en ny arenasponsor innan höst. Du vet hur det är i den här branschen. Pengar är det viktigaste. Hade vi haft 200 miljoner kronor kanske vi kunde ha tillfredställt supportrarna. Men så är det inte.

Hur påverkas klubbens ekonomi?

– Det här är inte med i vår budget. Det är en lång process att hitta en arenasponsor. Om vi hittar en så är det plus i kassan mot budget. Att hitta en sponsor är ingenting som vi vågat ta för givet. Det kan ta lite tid.

Mora kommun äger arenan sedan ett par år tillbaka. Men Mora IK har försäljningsrätten på arenanamnet.

Ett alternativ för att behålla namnet Smidjegrav samtidigt som klubben får in pengar är att göra som i Gävle. Brynäs bytte tillbaka till sitt gamla namn Gavlerinken sedan kommunen klev in som huvudägare och arenasponsor.

Har det varit aktuellt?

– Nej, vi har inte ens diskuterat det med Mora kommun, säger Peter Hermodsson.