Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora har budat på ratad LIF-back

Robin Jacobsson ratades av Leksand och söker nu en ny klubb.
En av spekulanterna är Mora IK.
– Vi är intresserade och har visat vårt intresse, säger klubbdirektören, Peter Hermodsson.

Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson bekräftar att man har haft kontakt med Robin Jacobsson och Leksand under de senaste två veckorna.

– Vi är intresserade och har visat vårt intresse, absolut, säger Hermodsson, som även berättar att man har gett Leksand ett bud på spelaren.

– Vi har fått svaret att det var för lågt, och det förstår jag. Som jag förstod så är det ganska många klubbar inblandade.

Något som gör att klubbdirektören tror att möjligheterna att värva Jacobsson är väldigt små.

– Jag tror inte att det blir aktuellt. Jag tror inte att vi har riktigt den budgeten för att ro det i hamn. Vi har inte det utrymmet, även om det hade varit intressant för oss. Jag tror att det finns andra som kan betala en större del.

Enligt uppgifter till DT-sporten ligger Jacobssons lön i Leksand på ungefär 100 000 kronor i månaden, där Mora i sitt bud ska ha erbjudit att betala en fjärdedel.

– Jag vill inte prata några pengar. Jag förstår att det är intressant, men jag tror att vi är en bit ifrån. Jag vill inte ställa till det för Leksand och deras andra förhandlingar, säger Hermodsson.

Om värvningen inte blir av, fortsätter jakten på en ny back till Mora.

– Det blir ju väldigt hög belastning på några backar i laget. Vi har flyttat upp juniorbackar, men det är inte rättvist för dem heller.

– Vi skulle behöva ha in en pjäs till och vi måste hitta en långsiktig lösning. Det var ju det vi såg med Robin. Vi tittar hela tiden, men det är inte så mycket ledigt just nu.