Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora förlorar målvaktslån från Modo

Det är lite turbulent på målvaktsidan i Mora IK. Daniel Hansen var i tisdags förpassad till läktaren, men får i kväll kliva ner i båset igen.
Ervins Mustukovs gör mot Troja sin första allsvenska match i MIK-tröjan.
Modolånet Linus Ullmark har återvänt till Örnsköldsvik

– Men det är inga konstigheter, menar Patric Wener då vi torsdag kväll fick ett snack med Moratränaren.

När Allsvenskan startade stod Mora med bara en målvakt, Daniel Hansen, efter Ervins Mustukovs skada i genrepet mot Lillehammer.

Nu är Mustukovs fri från sin skada, men då Mora IK inte är helt hundra på att den lettländske målvakten håller för spel ville MIK behålla Ullmark ytterligare ett par veckor.

– Det var en allvarlig skada som Ervins ådrog sig, en kraftig bristning i ett muskelfäste i ena ljumsken. I dagsläget vågar vi inte släppa i väg Linus Ullmark i fall Ervins skada går upp, sa klubbdirektören Peter Hermodsson tidigare på dagen.

Men några timmar senare ringde Modos Markus Näslund och sa att de måste kalla hem Ullmark.

– De hade fått en skada på en av juniormålvakterna och då Ullmark inte är vår spelare var det inte så mycket vi kunde göra åt det, konstaterar Wener.

Det är osäkert om den 19-årige juniorlandslagsmålvakten återkommer till Mora, men gör han det så välkomnar Wener honom.

– Ja, absolut. Jag är helnöjd med honom. Det är en tävlingsmänniska som har framtiden för sig. För hans egen del skulle det vara bra om han fick spela allsvenskt, han siktar ju mot JVM och han tar aldrig en plats där om han spelar i juniorserien, menar MIK-tränaren.

Och huvudpersonen själv är inte främmande för att återvända.

– Jag hoppas att jag kommer tillbaka, jag har trivts bra i Mora och kommit in bra i laget. Men det är inte jag som bestämmer det.

Och Modo har inte heller stängt dörren för en fortsatt utlåning.

Finns Mora med i bilden för Ullmark efter veckan?

– Det kan vara ett alternativ. Vi får se vad som händer framöver, säger Markus Näslund, general manager i Modo.

Patric Wener har tidigare inte velat berätta vem som vaktar kassen förrän på matchdagen, men torsdag kväll gjorde han ett undantag.

– Det blir Ervins som står med Daniel som backup.

Wener erkänner dock att Mustukovs är en osäkerhetsfaktor.

– Vår naprapat har testat honom och han stod med juniorlaget förra helgen och allt var bra. Men visst, det finns inga garantier för att skadan inte skulle gå upp igen.