Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora finalklart

Seger i premiärmatchen mot Sparta Sarpsborg.
På lördagen spelar Mora IK final i Mora Armatur Trophy mot Vita Hästen.
– De är tuffa att möta, säger Moraforwarden Alexander Hilmerson, som var en av isens allra bästa på fredagskvällen.

Mora IK inledde hemmaturneringen Mora Armatur Trophy med att besegra norska Sparta Sarpsborg i Smidjegrav Arena.

Moras förstalina med Alexander Hilmerson, Daniel Hermansson och Linus Johansson ledde laget, och producerade dessutom två av målen.

– Vi får ju spela mycket powerplay och sådär. Men jag tycker att alla linor är med och bidrar i dag och drar sitt strå till stacken, konstaterar Hilmerson som inledde Moras målskytte efter drygt fem minuter.

Morafostrade Hilmerson är numera något som närmast kan liknas vid en inventarie i den unga truppen. Något som innebär visst ansvar, konstaterar han, trots att han själv bara är 25.

– Man har ju varit här några år och är nästan bland de äldre, nu när vi har så ungt lag. Det är klart att vi ska gå lite i bräschen. Och det är kul att spela mycket.

– Hermansson har jag ju spelat med mycket förra säsongen och nu med Linus tycker jag att vi hittar varandra bättre och bättre. Det känns kul.

Hur känns den här truppen, jämfört med tidigare säsonger?

– Jag tycker att den känns jättespännande. Vi kan spela en lite annan typ av spel när vi har så många yngre, hungriga grabbar som orkar spela på en högre och snabbare nivå. Förra året kanske vi hade ett mer spelskickligt lag, men det behöver inte betyda att det blir bättre.

Matchen mot Sparta innehöll såväl toppar som dalar menar han.

– Det är lite för upp och ned tycker jag. När vi spelar bra så för vi matchen, men sedan tappar vi tråden under vissa skeden och då är det inte alls bra. Det är lite upp och ned hela tiden, och det är väl mindre bra kanske. Men jag tycker matchen är helt godkänd.

De norska fjolårstreorna fick jobba i underläge matchen igenom, och var bitvis ganska giftiga, men Morasegern kändes ändå till sist aldrig riktigt hotad.

Mora IK är regerande mästare i Mora Armatur Trophy, och i och med segern mot Sparta har man på lördagen chansen att försvara sin titel.

I finalen ställs man mot Vita Hästen, som tidigare under fredagen besegrade AIK med 4–2.

– Vi mötte ju dem förra året och de är tuffa att möta. De krigar på bra och det gäller att vi är med hela tiden och slipper de här dipp-perioderna som vi hade i dag. Annars kommer vi inte att vinna i morgon.