Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora behöver ett nattis

Vi har under året drivit på för att barnomsorgen i Mora ska ha öppet på kvällar och nätter. Nattis är en förutsättning för arbetslinjen. Föräldrar som arbetar skift, helger eller nätter ska naturligtvis också ha rätt till barnomsorg. En modern arbetsmarknad kräver en modern barnomsorg. Det kräver flexibla lösningar som understödjer hårt arbetande människor.

Behovet av barnomsorg på kvällar och nätter växer. Antalet personer som jobbar på obekväm arbetstid har ökat med 25 % de senaste fem åren. Enligt den nya skollagen som trädde i kraft förra året ska kommuner sträva efter att erbjuda barnomsorg efter behov. Det gör inte Mora kommun idag.

Majoriteten har sagt nej till våra krav att ge föräldrar med obekväm arbetstid möjlighet att lämna sina barn till barnomsorgen med motiveringen att det inte finns något behov. Efter påtryckningar från oss har vi fått till stånd en utredning som pekat på att det finns ett behov av nattis i kommunen och majoriteten har äntligen börjat svänga i frågan.

Alliansregeringen har avsatt 109 miljoner i stimulansbidrag för att fler kommuner ska öppna nattis. Vi kommer att fortsätta driva på för att Mora ska få del av dessa medel och öppna ett nattis.

Malin Höglund (M) oppositionsråd

Mats-Gunnar Eriksson (FP) gruppledare

Birgitta Sacredeus (KD) gruppledare