Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Montgomerie stod emot svenskarna

Annons

Den svenska anstormningen var markant i Europatourgolfen på K Club.

Men det var en skotte som vann på irländsk mark _ veteranen Colin Montgomerie tog sin första seger sedan december 2005.

Niclas Fasth ensam tvåa, Pelle Edberg och Peter Hanson delade treor, Peter Hedblom delad sjua _ svenskarnas insats på K Club var imponerande.

Men Colin Montgomerie visade att han kan än. Han kom bakifrån och stod till slut ensam på topp efter en avslutande 65-rond, fem under par. 44-åringen slutade på 269 slag, elva under par, och tog efter 19 månader utan seger sin 31:a titel på Europatouren. Det som brukar vara hans svaghet, puttningen, blev den här gången segervapnet.

Niclas Fasths storform håller i sig. Trots en rejäl förkylning fanns han med i täten hela tiden och efter fjärdeplatsen i US Open och segern i Europatourtävlingen i München kom ännu en topplacering. Fasth gjorde en 67:a på söndagen och blev ensam tvåa med 270 slag.

Utmärkta 66 slag för Pelle Edberg och 68 för Peter Hanson resulterade i delad tredjeplats för svenskduon tillsammans med Anthony Well, England och Gregory Havret, Frankrike. De var ett slag bakom Fasth.

Dansken Sören Hansen, som ledde inför slutronden, föll till delad sjunde plats efter en 72-rond. Där hamnade också Peter Hedblom som precis som i de tre övriga ronderna gick runt på 68 slag.

TT

Mer läsning

Annons