Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monica tycker politik är kul

– Politik kan vara riktigt kul!
Monica Lundin, fritidspolitiker för Folkpartiet och ordförande i sitt partis Borlängeavdelning, lovar detta.
Att få fler människoratt engagera sig ideellt ser Monica som en spännande utmaning.

– Jag får långtråkigt om jag inte har mycket att göra. Har jag mycket att göra blir jag också mer effektiv, berättar Monica Lundin, född och uppvuxen utanför Östersund.

Familjen var en entreprenörsfamilj som drev tunnbrödsbageri och hemslöjdsbutik. Som ung läste Monica en hel del språk, hon jobbade också som brödpackare, redovisningsekonom och tidningsbud. Detta enligt hennes egen sammanfattning av ungdomstiden. Dessutom, fortfarande enligt den egna sammanfattningen, pluggade Monica ekonomi och miljö.

Hon reste också jorden runt. Två varv hann det bli.

Då det gäller hennes politiska engagemang är 1999 och EU-valet detta år en viktig datering för Monica Lundin, som då var kårordförande vid Mitthögskolan i Östersund.

Monica, som varit borgerlig "sedan födseln" , fick sin liberala ådra bekräftad och har sedan EU-valet 1999 varit uttalad liberal.

Till Dalarna flyttade Monica år 2000. Hon hade då fått arbete som nationalekonom i Borlänge. På dåvarande Banverket.

Det blev något år på Banverket och fem år som utredare inom transportforskning innan Monica Lundin och tre kollegor tog beslutet att öppna en egen konsultfirma.

– Det ångrar jag inte en sekund, säger Monica om beslutet att starta transportkonsultföretaget TF-gruppen.

I dag driver Monica Lundin företaget tillsammans med Anna- Lena Elmquist.

– Att jobba för sig själv och kunna styra mer själv är en otrolig drivkraft, betonar Monica.

Hennes intresse för personlig utveckling och kroppsligt välmående håller på att utvecklas till ett nytt företag. Monica har nyligen blivit certifierad inom ökad medvetenhet och personlig utveckling.

Hon ger kurser inom detta område och ger även energibehandlingar för ökad avslappning, mindre stress och mer kroppsligt såväl som själsligt välmående. Denna verksamhet driver Monica Lundin parallellt med konsultfirman.

– Jag ser hellre möjligheter än svårigheter, betonar Monica, som gärna deklarerar att hon avskyr Jantelagen.

– Människor ska vara stolta över vad de presterar och jag tycker man ska uppmuntra varandra i sina strävanden,

Politiskt beskriver sig Monica Lundin som engagerad liberal och sitt intresse för politiskt arbete som mycket stort.

Hon blev medlem i Folkpartiet Borlänge 2004 och är sedan 2006 ledamot i kommunfullmäktige samt barn- och bildningsnämnden, där hon är vice ordförande sedan 2010.

I februari i år valdes Monica till ordförande i Folkpartiets Borlängeavdelning.

Arbetet med att leda sitt partis lokalavdelning ser Monica som mycket spännande. Det gäller inte minst utmaningen att få fler människor att engagera sig ideellt.

– Det är stimulerande och jag har inga planer på att sluta med politiken, säger Monica Lundin.

Men största fritidsintresset är familjen; Christer och barnen Leo och Lucas.

Ett annat stort intresse är familjens hus i Bergslagsbyn. Huset är, som det verkar, i ständigt behov av renovering och det är ett arbete Monica gärna deltar i.

– Framtiden ser jag ljust på, säger Monica Lundin och syftar då på såväl privatliv som samhällets utvecklingsmöjligheter.