Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mohamed tvåa efter storlopp

Annons

Herrarnas hinderlopp över 3|000 meter hinder blev det första någonsin på distansen under åtta minuter på Stockholms stadion. Kenyanen Paul Koech var helt överlägsen och vann på 7.59,42. Nyblivne svenske rekordhållaren Mustafa Mohamed gjorde sitt näst bästa lopp i karriären och blev tvåa med 8.07,83.

Det var dukat för svenskt rekord på 400 meter, men det blev sjuksängen i stället för Johan Wissman. Under uppvärmningen inför DN-galan kände sig Wissman plötsligt hängig, med både feber och förkylning i kroppen. Helsingborgslöparen ville inte ta några risker utan strök sig från loppet och åkte hem till hotellet. Wissman, som nyligen sprang på den svenska rekordtiden 45,03, siktar nu närmast på 200 meter vid SM i Eskilstuna i helgen.

Publiken fick se världens tredje snabbast tid genom tiderna. Amerikanen Jeremy Wariner pressade sig till fenomenala 43,50 på 400 meter och vann med nästan en sekund till godo på landsmannen Kerron Clement. Bara världsrekordhållaren Michael Johnson (43,18) och Harry "Butch" Reynolds (43,29) har noterat snabbare tider. Wariner fick också en diamant värd 67|000 kronor för att han krossade sitt eget stadionrekord som tidigare löd 44,02.

Världsrekordhållaren Asafa Powell hade en med sina mått mätt medioker dag på jobbet när han vann 100-metersloppet i DN-galan. Tiden 10,04 var inte i närheten av förra årets segertid 9,86 då han slog stadionrekordet och tog hem en diamant.

Powells syssling Derrick Atkins från Bahamas höll jämna steg med jamaicanen och sprang in som tvåa på 10,05.

24-årige Powell har tävlat sparsamt i år på grund av en ljumskskada och som bäst noterat 9,90. Amerikanen Tyson Gay håller världsårsbästat med 9,84.

TT

Mer läsning

Annons