Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo plockar hem talang från Mora

Linus Sandin, säsongslån från Modo, gjorde fyra poäng på två matcher i Mora. Nu plockar Modo hem honom.
– Vi har en överenskommelse om två matcher, säger Moratränaren Jeremy Colliton.

Det stod tidigare klart att Mora lånar tre av Modos talangfulla juniorer. Det handlar om forwardsduon Linus Sandin och Kristian Jacobsson och även backen Erik Flood. Dessutom lånar Mora den skicklige forwarden Patrik Karlqvist, som kommer att spela i Modo nästa säsong.

Nu står det däremot klart att Linus Sandin vänder åter till Modo Hockey. Tränaren Larry Huras vill se honom tävla om en av de kvarvarande platserna i laget.

– Det går fort i den här branschen. Även om det var tänkt att Linus skulle spela i Mora, så får han nu chansen att visa upp sig mot bättre motstånd, säger Linus Sandins agent Johan Altberg.

Enligt Moratränaren Jeremy Colliton handlar det endast om två matcher mot Björklöven och dementerar att Sandin skulle vara aktuell för SHL i vinter.

– Vi har ett avtal och han kommer att spela i Mora i vinter, säger Colliton.

Varför går han då tillbaka till Modo?

– Det är en del av vårt arbete att utveckla spelare och om vi hjälper grabbarna att bli bättre så passar det perfekt för oss. Det är bra för oss och Linus att han får mer speltid.

Larry Huras vill se honom göra upp om en plats i Modos lag. Vad säger du om det?

– Jag har pratat med klubben och vi har en överenskommelse om två matcher. Jag har inte hört någonting annat än att han ska spela med oss i Mora, säger Colliton.

I Linus Sandins två första träningsmatcher med Mora har det blivit tre poäng fördelat på ett mål och två assister.