Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo alternativ för "Foppa"

Annons

Peter Forsberg njuter av den nordiska sommaren och det är inte omöjligt att han stannar kvar i Sverige i höst.

Modo är den enda europeiska klubb han kan tänka sig om han återvänder från NHL _ och om han inte slutar.

Den svenska hockeystjärnan var med på en presskonferens i Helsingfors på tisdagen inför en välgörenhetsmatch med NHL-kompisar i "Icebreakers" i augusti.

För närvarande tycks sommaren och golfen betyda mer för Peter Forsberg än ishockeyn. Den 1 juli kommer telefonen att börja ringa _ det är då NHL-klubbarna får börja jaga kontraktslösa spelare. Forsbergs säsong i Nashville tog slut när laget förlorade mot San José i första slutspelsomgången. Men Forsberg är inte alls säker på att han tar något beslut redan i juli om sin hockeyframtid.

Forsberg fyller 34 år i juli och har lidit av många skador under sin karriär. Han har vunnit alla stora titlar; två OS-guld, VM-guld och två Stanley Cup. Det här är inte första sommaren han funderar över sin fortsatta karriär.

Det enda Forsberg inte har är ett SM-guld. Det kan vara något som motiverar honom att fortsätta. Den enda klubben i Europa han kan tänka sig att spela för är moderklubben Modo. Örnsköldsvikslaget tog i våras sitt första SM-guld på 28 år.

Det svenska välgörenhetslaget Icebreakers består av NHL-spelare och ställs den 2 augusti i Helsingfors ishall mot ett förstärkt Helsingfors IFK. Dagen efter väntar Leksand i Ejendals arena.

TT

Mer läsning

Annons