Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo allt närmare SM-final

Annons

Efter en ny seger, nu 3-1, mot HV 71 har Ö-vikslaget 2-0 i matcher i semifinalserien i bäst av sju. Niklas Sundström gjorde två av målen medan målvakten Karol Krizan var mer eller mindre orubblig där bak.

Modo sköt inte ens hälften så många skott som HV. Men medan HV bara satte ett enda av sina 33 skott så behövde Modo bara 16 för att göra tre mål.

En stor anledning till att Modo vann var målvakten Karol Krizans fantastiska spel.

HV visade en annan fart och aggressivitet än i första semifinalen, men det var för mycket enmansåkningar och för lite samarbete.

Niklas Sundström var matchens kung i första semifinalen i onsdags med tre assist.

Även i match nummer två dominerade Sundström. Efter nio minuter gav han Modo ledningen med 1-0.

Tobias Enström skottfintade och hittade Sundström med en perfekt passning i power play, och Sundström kunde enkelt lägga in pucken bakom Erik Ersberg.

Niklas Sundström gjorde också 0-2, hans femte poäng på två semifinaler, efter knappt halva matchen. Och trots att det alltså återstod mer än en halvtimme kändes uppförsbacken väldigt brant för HV.

Ingenting i hemmalagets spel talade för att man skulle komma ikapp.

Martin Thörnberg var nära med en ribbträff från bra läge, men de flesta avslut som HV presterade satte inte Karol Krizan på några svårare prov. Modos defensiv var mycket bra.

Till slut fick HV ändå in reduceringen. Andreas Jämtins styrning till 1-2 med en kvart kvar tände hoppet, men det släcktes ganska snabbt när Mattias Timander smällde in 1-3 med Modos andra mål i power play i matchen.

Modo drabbades av två utvisningar med tre minuter kvar. HV tog ut Erik Ersberg för att få in en extra utespelare, men inte ens spel sex mot tre hjälpte. Modo försvarade sig riktigt bra och längst bak var Karol Krizan omutlig.

Modos seger var rättvis. De flesta i bortalaget gjorde en bra match.

TT

Mer läsning

Annons