Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modin fixade segern åt Columbus

Annons

Fredrik Modin bidrog starkt till Columbus 4_1-seger borta mot St Louis i tisdagens NHL-ishockey. Med sina två mål i den andra perioden avgjorde Modin mötet och blev utsedd till matchens bästa spelare.

Dallas tog en enkel seger hemma mot Phoenix med 6_0. Förre Frölundaforwarden Loui Eriksson satte sitt åttonde mål för säsongen och stod även för en assist. Mikael Tellqvist hade en mindre lyckad kväll i Phoenix-målet, bara 19 av 25 skott fastnade hos svensken. Dallas är nu klart för Stanley Cup-slutspelet.

Peter Forsberg svarade för en assist, hans femte på de senaste tre matcherna, när Nashville hemmabesegrade Edmonton med 4_3. I och med segern tog Nashville över ledningen i NHL före Detroit och Buffalo.

Montreal hemmaslog NY|Rangers med 6_4 efter en målorgie i den andra perioden. Henrik Lundqvist i Rangers kasse släppte in fyra mål på sju och en halv minut i den andra perioden och blev strax därefter utbytt. Segern var oerhört viktig för Montreal som därmed kravlade sig upp över slutspelsstrecket i den östra konferensen.

Alexander Steen assisterade till Torontos 1_0-mål i 6_1 segern hemma över Carolina. Toronto är tillsammans med Carolina och NY|Islanders två poäng bakom Montreal i jakten på en slutspelsplats.

New Jersey och Pittsburgh är genom tisdagens segrar (över New York Islanders respektive Washington) klara för Stanley Cup. För New Jerseys del är det tionde året i följd som laget går till slutspel. För Pittsburgh är det första slutspelet sedan 2001.

TT

Mer läsning

Annons