Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modigt och bra med Räfven

Vid det här laget måste det vara en miljard 17-åringar i dreads som dansat sig svettiga på någon av Räfvens alla energiska spelningar, och den känslan förmedlas ypperligt på ”Svensk kultur”. Som en livespelning fast på plastbit, lycklig musikalisk energi som kaskadsprutas ut över lyssnaren.

Musiken är till mestadels nykomponerad, och de små slevarna av experimentella saker ger glimtar om att Räfvens musikaliska bana skulle kunna bli ännu mer utsirlad, då det stundtals känns som att kraften kör över finliret.

Räfven har döpt denna skiva till ”Svensk Kultur” som på så vis också ett inlägg i den smått infekterade debatten kring vad som är svensk kultur eller ej. Musik blir ibland politik, och när Räfven tar till megafonen plus fullkomligt ös blir det inte till politiska floskler utan viktigt, modigt och bra.