Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderatpolitiker lämnar uppdrag

Conny Nilsson, moderat politiker som sitter i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, kommer att lämna politiken i Vansbro.

Annons

I det senaste valet stod Conny Nilsson som andra namn på moderaternas valsedel. Samtidigt fick Conny flest personkryss av moderaterna och det blev också han som fick partiets plats i kommunstyrelsen.

– Jag har gjort tre perioder och tycker nu att det är dags att försöka inleda en föryngring. Samtidigt så driver jag ett företag och det gäller att få tiden att räcka till allt, säger Conny Nilsson, som informerat kommunledningen om sitt beslut.

När det gäller kommunfullmäktige har moderaterna två platser där Stefan Nilsson har den andra platsen. De två ersättarna är Karl Björklund och Ingela Zinderland. Femte namn på listan och den som nu bör bli ny ersättare är Magnus Ericsson.

När det gäller kommunstyrelsen saknar moderaterna ersättare och där kommer ett nyval att ske för att ersätta Conny Nilsson.

I Vansbro ingår moderaterna i den styrande alliansen tillsammans med centerpartiet, folkpartiet och kd, samtidigt som kommunpartiet har en vågmästarroll.