Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna vill ha naturlig vargjakt

Dalamoderaterna som höll förbundsstämma i Grönklitt i lördags är bekymrade över att många människor är missnöja med rovdjurspolitiken. Moderaterna i Dalarna vill ha en förvaltningsplan där vargjakten är lika naturlig som övrig jakt.

Moderaterna skriver att mycket tyder på att tjuvjakten minskade när alliansen införde licensjakt.

– Tyvärr anmäldes jakten till EU och resultatet blev att licensjakten upphörde och att vi i dag har en utvecklad skyddsjakt.

Moderaterna tror att många tappat tilltron till vargpolitiken då statliga organ gör alltför snäva tolkningar av gällande regler. Moderaterna föreslår att jaktfrågor ska handläggas av landsbygdsdepartementet och att beslut om nödvändig avskjutning ska föras över från Naturvårdsverket till en länsstyrelse.

– Organisera skyddsjakten så att beslut kan fattas samma dag vid behov, skriver moderaterna som också vill samla all lagstiftning om jakt i en lag.

Moderatstämman valde Ulf Berg, Avesta till förbundsordförande. Jan Wiklund och Main Höglund blev vice ordföranden. Övriga i styrelsen är Ann-Britt Åsebol, Carl-Oskar Bohlin, Mikael Rosén, Anne-Lie Stenberg, Ulrik Bergman och MUF:s distriktsordförande Andreas Strandberg.