Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna flirtar med rasister

I veckan kunde vi och många med oss se hur Moderaterna i Borlänge vacklar i frågan om ett islamiskt center. Att vackla i en sådan här fråga är att vackla i frågan om religionsfrihet som innebär frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.

Att högern vacklar är dock inte förvånande. Över hela Europa har högern anpassat sig till rasisternas dagordning, från Danmark till Frankrike. Man försöker vinna kortsiktiga framgångar genom att lägga fram förslag som ska falla Sverigedemokraterna i smaken och på så sätt göra deras åsikter rumsrena.

Ofta i debatten hör man folk säga ''man måste lyfta på locket annars kokar det över'', man menar alltså att rasistiska åsikter ska ventileras och på såsätt ska rasismen försvinna. Vi köper inte det.

Moderaterna försöker genom detta uttalande att flytta fokus från de verkliga problemen; den akuta bostadsbristen, ungdomars usla villkor på arbetsmarknaden, mäns våld mot kvinnor och lönediskrimineringen mot kvinnor, samtidigt som man sänker skatten för de allra rikaste.

Sebastian Karlberg

ordförande Ung Vänster

Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare