Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderat motionerar

En policy för lokal upphandling och en näringslivsstrategi som fungerar på både kort och lång sikt.

Det föreslår Lotta Gunnarsson, oppositionsråd i kommunen och ordförande för Moderaterna i Smedjebacken-Söderbärke, i två nya motioner.

Hon efterlyser å ena sidan en upphandlingspolicy som släpper in små och medelstora lokala företag på banan, och som på lika villkor får delta i kommunens upphandlingar.

En lantbrukare bör exempelvis få konkurrera om att sälja potatis till skolköken. Likaså ska inte en företagare inom entreprenadbranschen eller den som driver en målarfirma behöva tillhandahålla "... samtliga delar som behövs för att vinna en upphandling.".

När det gäller näringslivsstrategin resonerar Lotta Gunnarsson utifrån den till synes enkla parollen "Finns det inga företag så finns det inga arbeten!".

Hon föreslår att fullmäktige tilldelar kommunstyrelsen uppgiften att ta fram en strategi som underlättar samverkan mellan kommunen och företagen.

Syftet ska vara att kommunen tillsammans med företagen gör Smedjebacken till en plats där det är attraktivt att driva företag.