Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobilfria perioden inledd på Forssaklacksskolan

Under vecka 18 råder tre mobilfria dagar för eleverna på Forssaklackskolan i Borlänge. Syftet är bland annat att undvika störande moment på lektionerna. Enligt en webbfråga som DT har gjort tycker många att det ska råda totalt mobilförbud på svenska skolor.

För ungefär en månad sedan när DT skrev om att Forssaklackskolan stramar åt reglerna för elevernas mobilanvändande under några dagar publicerades samtidigt en webbfråga. Läsarna fick ta ställning till avhändandet av mobiler i skolan. Majoriteten röstade för ett totalt mobilförbud. En nästan lika stor andel, 46 procent, ansåg att det är okej med mobiltelefoner på raster men inte under lektionstid. En liten klick, enbart 5 procent, tyckte att de ska vara fri rörlighet med mobilerna i skolmiljön.

I skrivande stund har sammanlagt 2445 personer svarat på webbfrågan. DT gav sig ut på stan för att gå lite mer på djupet med folks åsikter. Resultatet går att se i tv-inslaget här ovan.

Se även inslaget med rektor och elever "lärandet blir lidande av telefonen"

Se även inslaget om Faluskolan där mobiler är förbjudna

Se även expertens syn på problemet