Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobbning bland kommunanställda

Läser till min glädje att Hedemora kommun har arbetat fram ett underlag angående arbetet mot mobbning. Nu finns rutiner mot kränkande behandlingar.

Det visar sig vid närmare studium att det ovan sagda gällde utbildningsnämnden och kränkning av elever. Man kan med rätta fråga sig hur hög prioritet jämställdhetsfrågor har i Hedemora när man först nu 2012 tar fram ett underlag. Kan man kalla en sådan hantering "skyndsam"?

Då kan man också fråga sig om det finns underlag för rutiner när det gäller mobbning av anställda i Hedemora kommun och i så fall varför fungerar de inte? Sitter mobbarna för högt upp i hierarkin eller råder ingen anmälningsskyldighet?

Tvärtemot sådana rutiner har jag fått uppfattningen att de som ens överväger att anmäla kränkande särbehandlingar, effektivt skräms till tystnad. Till och med tycks det vara så att de som uppträder kränkande och ojämlikt befordras till höga poster inom kommunen.

Detta är en skam för Hedemora!

Mot mobbning i arbetslivet