Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobbare har polisanmälts

En anhörig till en elvaårig flicka har till polisen anmält att flickan utsatts för mobbning under en längre tid.

– Flickan ska ha mobbats under två års tid och där det har blivit värre den senaste tiden. Hon ska ha blivit slagen och fått sten kastad på sig och utsatts för upprepade kränkningar där man sagt fula ord, säger Aimo Timonen, förundersökningsledare vid Ludvikapolisen.

Anmälan gjordes i fredags och polisen har ännu inte förhört barnen som misstänks för mobbningen.

Skolans rektor känner inte till det aktuella fallet men uppger att man agerar i tre steg när man får kännedom om mobbning och kränkningar bland eleverna.

– I första läget är det ofta klassläraren som försöker reda ut saken och tala med de inblandade och så görs det en överenskommelse om vad som gäller i framtiden.

Om inte det hjälper, säger rektorn, blir mobbningen ett fall för skolans trygghetsgrupp som kan besluta om åtgärdsprogram. Kvarstår problemen så återstår ett steg.

– Då kan jag som rektor göra polisanmälan och då ska det vara fråga om väldigt allvarliga kränkningar. Under mina fyra år som rektor har jag gjort ett par sådana anmälningar.