Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moa och Karl-Johan starkast på fjället

Domnarvets Moa Larsson missade segern i rullskidor med en sekund, men därefter var hon snabbast i samtliga grenar och vann klart damklassen i Idre Fjäll Tours mångkamp.
– Det här var roligt, men tufft. Jag var riktigt nervös inför den avslutande löpningen, summerade Moa, de fyra etapperna på Idre Fjäll.

Idre Fjäll Tour arrangeras som ett projektarbete av tre elever på skidgymnasiet i Mora. En av dem, Karl-Johan Westberg, Borås, var ofin nog att vinna medan Gustav Eriksson, Jarl och Idres Jesper Arnesson båda tvingades kasta in handduken inför den avslutande etappen där de båda låg fint med och utmanade Karl-Johan om segern.

I stället blev det Idres Henrik Alm som närmast kom att utmana Karl-Johan om segern.

– Tyvärr orkade jag inte riktigt hänga på i löpningen, suckade Henrik som fick nöja sig med segern på cykel.

Cykling var en gren som uppskattades av många, liksom skidåkningen på snö där en mycket bra bana kördes på snö som fanns kvar på Idre Fjäll.

– Det var cyklingen och skidåkningen som var roligast, menade Moa, när hon summerade de fyra grenarna.

– Nu gäller det att locka fler skidgymnasier och bygga vidare på det här projektet, säger Karl-Johan Westberg, både segrare och en av tourens tre upphovsmän.